Foto av Emma Tegler
Foto av Emma Tegler

TRÄNING / OM MIG

Jag som driver detta företag heter Jessica Ahlgren och utgår från Södra Sandby i Skåne. EXCELSUS Equestrian Training erbjuder främst privatlektioner i dressyr men även gruppträning efter överenskommelse.

År 2011-2016 arbetade jag som ordinarie ridlärare hos Torns RF med främst högstadieelever. Under denna period hade jag en egen häst som kallades för Exo. Den hästen öppnade så många dörrar och möjligheter för mig så det kändes självklart att hedra honom med att döpa företaget efter hans riktiga namn Excelsus. Trots allt är det främst en väldigt speciell häst som gjort allt detta möjligt.

I skrivande stund finns inte Excelsus W mer utan jag har hans likväl fantastiske tokiga lillasyster Illusion W "Irma" istället. Förutom hästarna är jag allmänt djurtokig. Har en vit fluffig sidekick till hund som går under namnet Sam, frågar ni honom är han en ponny eftersom han är uppvuxen med mestadels hästar och är besatt av morötter.. som den sidekick han är så träffar man i regel honom lika ofta som man träffar mig själv.

Referenser om mig som tränare hittar ni på egen flik, likväl hur ni kontaktar mig för att boka träning. För nuvarande håller jag till på Torns Ryttarförening i Lund varje tisdag 17:00-20:30 samt ojämna veckor på lördagar 09:00-16:30.

Min träningsmetod bygger mycket på konceptet att "Ingenting är omöjligt, bara olika mycket svårt och det är alltid lite för tidigt för att ge upp". Fungerar inte en sak, fungerar en annan och den ende som förlorar är den som ger upp. Tycker positiv coachning är extremt viktig, både för ryttaren och hästen och det har blivit något av mitt signum. Det är inte alltid en dans på rosor, men det är ju det som är halva tjusningen med ridning!

Innehar FA-skatt.